Kinesiotape

KinesioTaping is een taping methode die zijn oorsprong vindt in Azië en is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de spieractiviteit en beweging essentieel zijn om de lichamelijke gezondheid te behouden of te herstellen. De techniek maakt gebruik van het natuurlijke herstelproces van het lichaam.

De spieren worden in hun functie ondersteund zonder de bewegingen in het gewricht te beperken zoals dat met de witte sporttape wel het geval is. De kinesiotape lift de huid en activeert de bloedcirculatie en de lymfe-afvoer waardoor de betreffende spieren en pezen weer sneller herstellen. Doordat het lymfevocht wordt afgevoerd geeft dit een pijnvermindering. Met kinesiotape kun je op natuurlijk wijze blijven bewegen, het ondersteund maar belemmerd niet en het lichaam werkt zo zelf aan een spoedig herstel. Kinesiotape heeft ook neuroreflectoire beïnvloeding en vermindert dus ook uitstralende pijn vanuit andere gebieden. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid.

De tape kan 3 tot 5 dagen blijven zitten en is waterbestendig zodat u er gewoon mee kunt douchen.


SPORTTAPE

Met deze, niet elastische, tape kun je gewrichten “vast zetten” zodat er een beperking van bewegingen in dit gewricht ontstaat en een belemmering van de spier. Om circulattie problemen te vermijden dient dit gelijk na de sportactiviteit te worden verwijderd.
    

Hooikoorts tape                      Shin Splint